De ene week is de andere niet. Ook in het voetbal. Vorig weekend kreeg FC Ramskapelle geen loon naar werken, na een goede match. En deze keer liep het echt niet los tegen concurrent Bouwwerken Deprez, maar werden toch drie belangrijke punten behaald.
Vooral belangrijk is dat deze drie punten nagenoeg zekerheid verschaffen over een verlengd verblijf in de Tweede Reeks van Perkez.
Opdracht volbracht !

Het verslag van deze wedstrijd leest u hier !

Zoals hierboven al gezegd, werd het geen gemakkelijke wedstrijd tegen een taaie tegenstander. Het duurde tien minuten voor de Ploeg van het Dorp zich voor het eerst kon onderscheiden, met twee kansen. Eerst was er in de dertiende minuut een knappe redding nodig van de bezoekende doelman, op een schot van Arne. Op het kwartier zette Sylvain zich bij een vrijschop achter de bal, die bij Sam belandde. Die zag en vond het gaatje, en tikte de 1-0 binnen.

15’: 1-0

FC Ramskapelle ging niet door op zijn élan, maar ook de bezoekers konden voor niet veel gevaar zorgen. Op het halfuur konden ze even dreigen, maar het schot miste richting.

Rust: 1-0

De Ploeg van het Dorp kreeg onmiddellijk na de rust al een eerste waarschuwing, na een mistasten van Bart. Bouwwerken Deprez vergat hiervan te profiteren.

Daarna toch een mooi opgezette aanval van FC Ramskapelle via Sylvain, Razvan en Arne, maar evenmin met succes. Ook niet toen een kopbal van Sylvain even later in de handen van de bezoekende doelman belandde.

Het doelpunt viel aan de andere kant, tien minuten voor het eindsignaal, toen de bal niet uit de FCR-verdediging weg geraakte.

59’: 1-1

Net op het moment dat iedereen in een gelijkspel begon te berusten, mocht FC Ramskapelle opnieuw een vrijschop nemen, en was deze fase opnieuw de aanleiding tot een doelpunt. Razvan vond Sam, die de bal terugkreeg van Debacker, en hem over de lijn kon duwen.

63’: 2-1

Nog zeven minuten standhouden, en op die manier boekte FC Ramskapelle een heel belangrijk overwinning in de strijd voor zekerheid en behoud in de Tweede Reeks.

Volgende zondag, 28 februari, is er de verplaatsing naar Rozeveld.
Afspraak aan De Lanterfanter om 8.00 uur.

Speelden zondag voor FCR: Diederik, Bart, Kim, Roosens, Andreï, Debacker, Geert, Greg, Arne, Sam, Geryl, Sylvain en Razvan