maandag 11 januari 2016

Lat en Paal in een hoofdrol

HOUTH. TAVERNIERFC RAMSKAPELLE   :3-1

zondag 10 januari 2016

Mits winst kon FC Ramskapelle vandaag op gelijke hoogte komen van de tegenstander, want die telde voor de aanvang van de wedstrijd drie punten meer (20/17).Na een goede eerste helft, en een veel mindere tweede helft van de Ploeg van het Dorp, was de overwinning hoe dan ook verdiend voor de thuisploeg Tavernier uit De Haan.

Hoe de 3-1 score tot stand kwam, leest u hier in het wedstrijdverslag van Luc Mattelin.

Op een mat die er bijzonder zwaar maar toch bespeelbaar bij lag, kon FC Ramskapelle al na zes minuten de score openen. Sylvain vond Razvan, en die scoorde op zijn gekende manier.

06': 0-1

De thuisploeg nam nauwelijks de tijd om te bekomen, en trok de aanvalsregisters open. Dit resulteerde in de gelijkmaker, na vrijschop. Een doelpunt dat vermeden had kunnen worden.

13': 1-1

FC Ramskapelle kreeg het moeilijk, want de thuisploeg wilde méér. Daar kwamen ze ook dicht bij, want tot twee maal toe hadden ze de 1-2 aan de voeten, eerst met een doelpoging die net naast ging, en vervolgens met een schot die op de bovenkant van de lat belandde.

Ook FC Ramskapelle had geen geluk toen op één minuut tijd zowel Roosens met een prachtig schot de lat trof, en Sam hem dat onmiddellijk daarna nog eens nadeed.

Anderzijds kon Diederik net voor het rustsignaal een bijna zeker doelpunt van de thuisploeg verhinderen.

Rust: 1-1

Tijdens de rust moest FC Ramskapelle-doelman Diederik zich laten vervangen door Arne, gekwetst aan de enkel. Het wegvallen van Arne op het middenveld zou een flinke aderlating worden voor de Ploeg van het Dorp.

FC Ramskapelle kon in de tweede helft voor weinig doelgevaar zorgen, en dan weet je dat de kansen aan de andere kant komen. in de 53-ste minuut leed Sylvain balverlies op het middenveld, en dit was de inleiding op de 2-1 voorsprong van de thuisploeg.

53': 2-1

Vijf minuten later kreeg het helemaal de doodsteek, na hoekschop.

58': 3-1

Boeken toe, en de ervaren thuisploeg speelde de rest van de wedstrijd rustig uit. Een wedstrijd die het zeker op basis van de tweede helft, verdiend won.

Voor FC Ramskapelle speelden:

Diederik, Arne, Andrei, Kim, Roosens, Sylvain, Greg, Sam, Debacker, Dave,  Razvan en Geryl.

Volgende wedstrijd op zondag 17 januari - als het voorspelde winterweer het toelaat -op eigen veld tegen De Engel.