Pagina's

maandag 16 november 2015

FC Ramskapelle voetbalt zich in veilige middenmoot

BOUWWERKEN DEPREZ  - FC RAMSKAPELLE  :2-3

Luc Mattelin eindigt zijn verslag dat zijn Ploeg van het Dorp zondag geen goede match speelde. De tweede helft durft hij zelfs slecht te noemen.
Maar competitie gaat vooral over punten, en na 70 minuten kon FC Ramskapelle met de drie gouden punten naar huis. Een opsteker en een veilige plaats in de middenmoot van de klassering.
Smaakt altijd beter dan verliezen na een glansprestatie. Niet ?

lees hier het wedstrijdverslag

FC Ramskapelle moest het in de eerste helft tegen de wind in doen. De thuisploeg (met slechts tien spelers aan de aftrap) maakte onmiddellijk van het windvoordeel gebruik om voor het eerste doelgevaar te zorgen: op de zesde minuut ging een vrijschop via de vingertoppen van de FCR-goalie tegen de lat.

De ploegen hadden geen bondgenoot aan de wind, want die maakte mooi voetbal moeilijk: passes kwamen zelden goed aan, en werden slecht beoordeeld.

FC Ramskapelle kon eindelijk scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Uitstel is geen afstel, dacht Arne, die bij een volgende kans de bal mooi in het doel krulde. De aanval was begonnen bij Greg, die met een dieptepass Sylvain kon bereiken, en via deze laatste belandde de bal bij Arne.

29': 0-1

De supporters waren nog aan het juichen, toen de bordjes even later op 0-2 stonden. Een vrijschop van Kim werd door Razvan simpel binnen getikt.

31': 0-2

Meteen ook de rust, en met de wetenschap dat FCR nà de rust windvoordeel zou hebben, maakte bestuur en supporters sterk dat de voorsprong ruim uitgediept zou worden.

De tweede helft begon trouwens onmiddellijk met een reuzenkans voor Geryl, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Hier had de match in zijn definitieve plooi kunnen liggen.

Niets was minder waar, want vanaf dat ogenblik was het FC Ramskapelle dat voetballes kreeg van de Bouwwerkers Deprez. Een zeer puik debuterende doelman Diederik moest vier opeenvolgende doelpogingen van de thuisploeg onschadelijk maken.

Dicht bij het uur kwam Ramskapelle opnieuw uit zijn egelstelling, met één van de schare goede acties van de tweede helft. Een inworp van Kim belandde bij Sylvain. Die bracht de bal voor doel, en met een gekraakt schot zette Geryl FC Ramskapelle op rozen.

57':0-3

Match gespeeld ? Helemaal niet, want in de laatste tien minuten deed de thuisploeg FC Ramskapelle bibberen en smachten naar het einde van de wedstrijd.

Vijf minuten voor het eindsignaal was er een eerste tegentreffer (1-3), en in de laatste minuut werd het zowaar nog 2-3

Einde wedstrijd: 2-3

Zoals in de inleiding te lezen, zijn het natuurlijk de behaalde punten die het belangrijkst zijn, en dus deed FC Ramskapelle een gouden zaak door zich in de middenmoot van de klassering te voetballen.

Stonden in de ploeg: Diederik, Bart, Kim, Sam, Andrei, Greg, Sylvain, Debacker, Geryl, Sylvain en Arne.

Volgende wedstrijd wordt op zondag 22 november in eigen huis gespeeld.
Tevens de laatste wedstrijd van de heenronde.