FC RAMSKAPELLE - DAKWERKEN P MAEKELBERGHE/KANTOOR VOLCKE : 1-3

Als je vergeet te scoren, dan kun je het deksel op de neus krijgen.

Een voetbalwijsheid als geen ander, en het overkwam FC Ramskapelle zondag in de thuiswedstrijd tegen de ploeg met misschien wel de langste naam uit de reeks:
Dakwerken Maekelberghe Pablo/Kantoor Volcke.

lees hier het wedstrijdverslag

Het eerste noemenswaardige gevaar kwam wel van de tegenstander uit Koekelare. Roosens kon op de 9de minuut net voor de lijn verhinderen dat er werd gescoord. De bezoekers waren misschien ook de meest aanvallende ploeg in de eerste wedstrijdhelft, maar hun pogingen ging naast en over.

Het duurde tot het halfuur vooraleer de bezoekende doelman aan het werk werd gezet, maar hij kon het schot van Kim van onder de lat in hoekschop tippen. Diezelfde Kim kon de hoekschop net niet in een doelpunt ombuigen, en trapte voorlangs.
Ook een doeltrap van de bezoekers ging even later net voorlangs.
Net voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong, toen hun voorstopper – na handspel van Kim – een vrijschop in doel kon deviëren.

33’: 0-1

In de tweede helft nam FC Ramskapelle het commando over. en creëerde het een vijftal kansen op rij, maar die strandden op de bezoekende doelman of op de paal. Tot Sylvain op voorzet van Kim de stand in evenwicht kon brengen:

58’: 1-1

De hoop op winst kreeg op amper vijf minuten voor het eindsignaal een deuk toen de bezoekers met een mooi schot zelf op voorsprong kwamen. Een opdoffer voor de oranjehemden, die risico’s moesten nemen, en hierdoor ook nog een derde doelpunt tegen kregen.

1-3 was meteen de eindstand van een wedstrijd, waarin FC Ramskapelle kansen genoeg had om die in eigen voordeel te doen kantelen.

Detail: de wedstrijd werd op een zeer goeie wijze geleid door Willy, die als vervanger optrad van de scheidsrechter die was aangesteld en niet kwam opdagen.

Volgende wedstrijd wordt op 8 november, in eigen huis gespeeld tegen Voegwerken Vandaele.
Aftrap: 9.30 u