donderdag 2 april 2015

FC Ramskapelle rondt competitie in stijl af

OS BEERST - FC RAMSKAPELLE : 2 - 5

OS Beerst mag dan al de laatst geklasseerde ploeg in de rangschikking zijn, toch haalde het in de voorbije weken enkele zeer opmerkelijk resultaten.
Een niet mis te verstaan signaal voor FC Ramskapelle, dat - mits winst tegen OS Beerst - nog een stap hogerop in het klassement mocht verhopen.
De ploeg slaagde met stijl in haar opzet, en mag terugblikken op een mooie zevende plaats in de eindrangschikking.
Vooral naar het einde van de competitie wist de ploeg zeer goed de weg naar het net te vinden.

De thuisploeg - met slechts tien spelers - begon de wedstrijd al even stormachtig als het weer, en binnen de minuut stond het scorebord al 1-0. Van een blitzstart gesproken.
FC Ramskapelle was direct wakker geschud, en nog geen twee minuten later stonden die bordjes alweer in evenwicht, na een hoekschop van Geert die door Kim in doel werd gewerkt.
3': 1-1
Alsof het nog niet knotsgek genoeg was, mocht FCR nog even later opnieuw een hoekschop nemen, die nu door Roossens werd doorgekopt naar Geert, die in de draai kon scoren.
5': 1-2
De mannen van het dorp bleven met veel enthousiasme naar voor gaan, en de doelman van de thuisploeg moest zijn team voor een grotere achterstand behoeden na pogingen van Sylvain, Kim en Sam.
Aan de andere kant moest ook Arne gevat uitkomen, maar ondertussen had Geert nog eens kunnen tegen prikken, op aangeven van Kim.
22': 1-3 (ruststand)

Na de rust was het FC Ramskapelle dat het windvoordeel had, en zo kon het een paar keer na mekaar voor gevaar zorgen, telkens na verre uittrappen van de doelman. Toen Geert wou voorzetten, liep een speler van de thuisploeg met de bal in eigen doel.
41': 1-4

Vijf minuten later liet het zich echter wel in de luren leggen door de thuisploeg, toen de kwikzilvere Eeckloo zijn tweede doelpunt van de dag mocht scoren.
46': 2-4

Op de 50-ste minuut mocht Debacker voorzetten, en een aarzeling van de plaatselijke doelman werd door Sam ongenadig afgestraft.
50': 2-5

Een door de regen steeds maar zwaarder wordend veld liet geen mooi voetbal meer toe, maar op het einde van de wedstrijd voetbalden beide ploegen toch nog enkele kansen bij elkaar, evenwel zonder succes. Zo kopte een speler van de thuisploeg een bal tegen het eigen doelhout, en verhinderde doelman Arne nog de 3-5.

Een goedgeluimde ref Danny Vermeersch floot dan maar een einde aan de wedstrijd, en iedereen trok zich dan maar naar de plaatselijke kantine waar nog een hele tijd werd nagepraat en meer dan één glaasje werd gedronken.

De reguliere competitie zit er op, en vanaf volgende week concentreert FC Ramskapelle zich op de bekercompetitie, te beginnen op zondag 12 april om 9.30u op en tegen Zerkegem.

Op dat moment zal de tegenstander ook weten of het kampioen geworden is in zijn reeks, want volgende zondag 5 april dient het een testmatch af te werken tegen Stene, dat moet uitmaken welke van beide ploegen het pleit in de eerste reeks wint.