Pagina's

maandag 9 maart 2015

Het werd een echte lentedag voor FC Ramskapelle

FC RAMSKAPELLE - BOUWWERKEN DEPREZ 3-2

Een meer dan deugddoende overwinning voor De Ploeg van het Dorp, want dankzij de drie punten is het bijna zeker van het behoud en van een verlengd verblijf in de Tweede Reeks van Perkez. Op drie wedstrijden voor het einde bedraagt de kloof met de voorlaatste degradatieplaats negen punten.

De wedstrijden tegen Bouwwerken Deprez zijn vrijwel altijd pittige duels, en ook nu was dit niet anders. De aanvangsfase begon wel heel slecht voor FC Ramskapelle. Ondanks het feit dat ze maar met tien spelers op het veld stonden, kwamen de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong. 0-1

Deprez bleef aanvankelijk, ondanks de numerieke minderheid, de best spelende ploeg, en FC Ramskapelle werd voortdurend uit verband gespeeld. Gelukkig zonder veel erg en zonder veel kansen voor de bezoekers. Enkel op het einde van de eerste helft kon FCR voor wat dreiging zorgen, en bijna uit het niets kon het de achterstand goedmaken, en zelfs helemaal ombuigen.

Eerst op hoekschop, waarbij de bezoekende doelman eerst nog kon redden, maar zich bij de nieuw genomen hoekschop gewonnen moest geven op een kopbal van Sam, die bediend werd door Kim. 1-1

En even later werd Sylvain in het strafschopgebied gehaakt. Geert zette de strafschop feilloos om: 2-1 (34')

De voorsprong zorgde ervoor dat FC Ramskapelle na de rust veel beter uit de startblokken kwam, en mede door het enthousiasme van bestuurslid Nico was het de betere ploeg. Het moest wel geholpen worden door een foutje van de bezoekende stopper, waardoor de opzettende Sylvain de bal kon ontfutselen en er puik 3-1 van kon maken.

Match gespeeld ? Neen ! De bezoekers hervatten moed, en trokken opnieuw ten aanval. Eerst konden ze niet profiteren van het geharrewar voor doel, daarna redde FCR-doelman Michel met de knie, maar even later moest de thuisploeg zich gewonnen geven op een strafschop die een beetje naar compensatie rook, na een lichte fout van Peter.

3-2 (54')

Meteen de eindstand, al deden beide ploegen nog hun best om de stand te doen veranderen.

De ploeg van deze speeldag bestond uit: Michel, Sam, Peter, Kim, Bjorn, Bart, Roosens, Greg, Arne, Geert, Debacker, Maarten en Sylvain.

In de inleiding van dit wedstrijdverslag kon u al lezen dat FCR mathematisch nog één puntje nodig heeft, in de veronderstelling dat achtervolger Vliegplein zijn drie resterende wedstrijden weet te winnen. Zeer voorwaardelijk, al wil het toeval dat beide ploegen volgende week tegen elkaar uitkomen.

Aftrap om 9.00 uur op de Schorre - terrein 6. Verzamelen in de Lanterfanter om 7.45u.

Overzicht van de resterende competitiematchen:

15/03/2015      Vliegplein - FCR                 09.00u  De Schorre 6
22/03/2015      FCR - Rozeveld A               09.30u  Nieuwpoort
29/03/2015      OS Beerst - FCR                 09.30u  Beerst

Na de competitie starten de bekermatchen, en die worden voor het eerst in poules afgewerkt. Enkel de winnaars van elke poule gaan door naar de kwartfinale, en op het einde van elke wedstrijd worden er vijf strafschoppen getrapt.