Pagina's

dinsdag 3 februari 2015

Verlies, maar mooie partij tegen leider

VK MARCASSOU - FC RAMSKAPELLE 5-2

Eindelijk mocht er nog eens gevoetbald worden. Al liet de verplaatsing naar bijna-kampioen Marcassou op weinig puntengewin hopen. Toch speelden onze oranjehemden een meer dan verdienstelijke partij, en is de eindscore niet meteen de juiste weergave van de partij.

Met net elf waren de jongens van Luc Mattelin afgezakt. Eentje zat er wel nog in Ettelgem in plaats van Bekegem toen de match bijna moest beginnen. En dat was net genoeg om met een volwaardige ploeg te kunnen starten. Wat niet van de scheidsrechter kan gezegd worden, want die moest forfait geven, en werd op een behoorlijke manier vervangen door Ronny Demey, de délégué van de thuisploeg.

In de eerste 20 minuten was FC Ramskapelle zeker niet de mindere van de thuisploeg. In de 8-ste minuut kwam het zelfs verrassend op voorsprong, toen Razvan een hoekschop mocht trappen, en de thuisdoelman met een boogbal de bal in eigen doel devieerde.
0-1

De thuisploeg leek geenszins aangeslagen, en FCR-doelman Arne moest enkele keren gevat tussenkomen. Bijna werd het zowaar 0-2 voor FCR Ramskapelle, toen een plaatsbal van Razvan langs de verkeerde kant van de paal buitenging.

In plaats hiervan, stelde VK Marcassou in enkele minuten tijd orde op zaken. In de 20-ste minuut maakten ze gelijk met een afstandsschot, en twee minuten later mocht de captain van de thuisploeg aanleggen, en maakte er 2-1 van. Stand waarmee beide ploegen koffie mochten gaan drinken.

Na de rust was de wedstrijd al snel gespeeld. Een verre trap, gedreven door de wind, gevolgd door een botsende bal en een mooi dropshot van een thuisspeler zorgde voor de geruststellende 3-1. 36'

En toch waren de kansen die hierop volgden voor FC Ramskapelle. Waarbij de thuisploeg moest bewijzen dat hij niet voor niets meegekomen was. En toch was het de thuisploeg die de score aandikte, toen in de 58ste minuut een bal via de binnenkant van de paal binnengetrapt werd: 4-1

FC Ramskapelle gaf zich nog niet helemaal gewonnen, al was het niet meer dan een eerredder, toen Roossens in de 63ste minuut kon milderen. 4-2. Bijna kwam er zelfs nog de aansluitingstreffer toen even later geharrewar voor doel voor gevaar zorgde.

Uiteindelijk was het de thuisploeg die in de toegevoegde tijd een vijfde (flodder)doelpunt kon scoren: 5-2

Leider Marcassou haalde een verdiende, maar overdreven overwinning tegen een moedig FC Ramskapelle, dat net iets teveel met de eigen kansen morste.

Volgende zondag wordt er op verplaatsing gespeeld, op de Schorre in Oostende tegen Top 69, als de weersomstandigheden het toelaten. Aftrap om 10.30u, en afspraak om 9.00u in de Lanterfanter.