Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

Pijnlijke nederlaag voor de oranjehemden

VOEGWERKEN VANDAELE - FC RAMSKAPELLE 2-1

Na de duidelijke 0-6 overwinning tegen Top 69, maakte FC Ramskapelle zich klaar om vol vertrouwen Voegwerken Vandaele te bekampen. Maar de verplaatsing naar Eernegem smaakte bitter, en de Ploeg van het Dorp moest niet alleen een voorsprong uit handen geven, maar ook zonder punten naar Ramskapelle terugkeren.

De eerste helft was ronduit onaantrekkelijk, langs beide kanten van het veld. Het was de thuisploeg die net nog iets minder slecht was, en die een paar kansjes kon afdwingen. Maar ze konden die niet benutten, want ofwel was de trap op doel te hoog gericht, ofwel kon doelman Arne gepast ingrijpen.
FC Ramskapelle van haar kant kon niet eenmaal dreigen. Het verslag van de eerste helft was dan ook vlug geschreven.

Rust: 0-0

Goede koffie of een donderpreek ? Feit is dat de oranjehemden na de rust frisser op het veld kwamen, beter speelden, en ... de score konden openen. Razvan trapte een hoekschop in het bereik van Geert, en die kon - in twee tijden - de thuisdoelman verschalken.

41': 0-1

Ei zo na kon Razvan de score verdubbelen, maar nu stond de thuisdoelman wél op de juiste plaats.

Ommekeer in de wedstrijd was een kwartier voor het eindsignaal, toen thuisspeler Christophe Dewitte zich gemakkelijk liet vallen buiten het strafschopgebied. De onterecht toegekende vrijschop zorgde voor de gelijkmaker.

54': 1-1

In de slotminuten kreeg FC Ramskapelle het deksel echt op de neus. Een trekfout van Peter op een thuisspeler werd met een - ditmaal terechte - strafschop bestraft. De kapitein van de thuisploeg zag dit graag gebeuren, en trapt de bal onverbiddelijk binnen.