FC Ramskapelle was Top tegen Top 69

TOP 69 - FC RAMSKAPELLE 0-6

De dringende opdracht voor FC Ramskapelle was punten pakken, want de stand in de rangschikking bracht toch wat ongerustheid met zich mee.
Deze opdracht werd tot een goed einde gebracht, want niet minder dan zes ballen vlogen tegen de netten van Top 69. Met deze drie punten is de positie van de Ploeg van het Dorp weer wat comfortabeler tegenover achtervolger Taverne Vliegplein.

Precies een kwartier hadden beide ploegen nodig om zich in de match te voetballen: een studieronde zonder noemenswaardig gevaar. Tot de 20-ste minuut : Razvan mocht een hoekschop trappen, en de bal werd door een thuisspeler achterwaarts in eigen doel gewerkt. 0-1.
Nog geen vijf minuten later kon FC Ramskapelle de score verdubbelen, na een vrijschop die door Razvan werd omgezet, en heel mooi Sam bereikte. Sylvain had maar binnen te duwen: 0-2
Het enige noemenswaardige gevaar van de thuisploeg kwam er na enkele afstandsschoten waarmee de verdediging geen last had.
FC Ramskapelle was véél efficiënter. Eerst ging er een afstandsschot van Maarten voorlangs, maar onmiddellijk na deze fase mocht dezelfde Maarten Razvan bedienen, en die maakte er net voor rust 0-3 van.

Na de rust grepen de oranjehemden de tegenstander onmiddellijk bij de keel, en in de 37-ste minuut stond het zowaar 0-4 op het scorebord. Bij een diepe bal van Maarten verkeek de thuisverdediger zich en trapte naast de bal. In dank aanvaard door Razvan !
Nog was de Ramskapelse honger niet gestild, want onmiddellijk daarna kon Arne doorzetten en Sylvain bereiken, die op zijn beurt Geert bediende: 0-5.
Forfaitscore binnen ! Boeken toe ? Nee !
In de 45-ste minuut was het opnieuw Razvan die een goaltje meepikte, deze keer na een aanval via Arne en Sylvain: 0-6
Deze stand werd meteen ook de eindstand, mede doordat er nog enkele kansen vakkundig de nek omgewrongen werden. Bijna was het de thuisploeg die nog voor een eerredder kon zorgen, na een mislukte hoekschop van FCR. Gelukkig was er de tot dan bijna werkloze goalie Michel, die de clean sheet kon behouden.

Zit FC Ramskapelle opnieuw in de winning mood ? Dan kan het dat volgende zondag 15 februari bewijzen tegen Voegwerken Vandaele in Eernegem. Afspraak om 8 uur in clublokaal De Lanterfanter.