maandag 5 januari 2015

FC Ramskapelle start nieuwe jaar met nipte nederlaag

FC RAMSKAPELLE - FC DE HOEK: 0-1

Al op de eerste zondag van het nieuwjaar moesten de oranjehemden van FC Ramskapelle het veld op tegen de vierde in de rangschikking, FC De Hoek.
Het werd een nipte nederlaag, al mogen de bezoekers zich gelukkig achten met de drie punten. Een gelijkspel zou een betere weergave van de partij geweest zijn.

De bezoekers namen onmiddellijk het heft in handen, en dat resulteerde in enkele hoekschoppen en vrijschoppen. Een doelpunt hing in de lucht, en die kwam er op de negende minuut, toen een bezoekende middenvelder een paar keer gelukkig in balbezit bleef, en de bal in het lege doel frommelde: 0-1

FC Ramskapelle herstelde niet meteen van de opdoffer. Pas naar het einde van de eerste helft kon het een vuist maken. Het maakte aanspraak op een strafschop, maar kreeg die niet van de scheidsrechter, en even later belandde de bal op de lat, na vrijschop van Razvan.

Met een 0-1 stand gingen de ploegen de rust in.

Het was opnieuw FC De Hoek dat voor het eerste gevaar zorgde, maar Debacker kon de 0-2 vermijden, en de spanning in de wedstrijd houden. Maar even later was het FC Ramskapelle dat de wet dicteerde. Scoren was er echter niet bij. Maar ook de bezoekers claimden een strafschop, na een duwfout van Maarten. Ze kregen die niet, maar hun vrijschop belandde tegen de paal. Een gelukje voor FCR.

In de laatste tien minuten van de match deed FC Ramskapelle er alles aan om de nederlaag af te wenden. Razvan werd opnieuw foutief afgestopt, maar ook nu weer zag de scheidsrechter geen strafschop. Even later trof diezelfde Razvan het kruishout. In de allerlaatste minuut ging een trap net naast.

De ruststand was dan ook de eindstand, na een weinig hoogstaande partij, waarbij FC Ramskapelle toch niet het loon kreeg dat het verdiende.

Volgende zondag 11 januari dan maar ? Opnieuw een thuiswedstrijd tegen Bouwwerken Deprez. Aftrap om 9.30 uur.