Pagina's

maandag 1 december 2014

Een mooie tien op vijftien voor FC Ramskapelle

FC RAMSKAPELLE - HOUTHANDEL TAVERNIER : 4-1

Het seizoen voor de oranjehemden van het dorp begon niet bepaald voorspoedig, maar met een tien op vijftien in de laatste vijf wedstrijden is de ploeg opgeklommen naar een veilige plaats in de middenmoot.
Zondag werd er met ruime cijfers gewonnen van Houthandel Tavernier. Die 4-1 score was misschien niet de correcte weergave van het wedstrijdverloop, want de bezoekers waren gretig, speelden niet onaardig, en maakten het FC Ramskapelle knap lastig.
Het was de ploeg die vooraan het meest efficiënt was, die het pleit won.

Ook FC Ramskapelle had er goesting in, en zette het wedstrijdbegin naar haar hand. Het creëerde drie kansen op rij, waarbij de derde scheepsrecht was. Eerst besloot Razvan op de bezoekende doelman en daarna vergat Greg te scoren. Het was tenslotte Geert, die op voorzet van Razvan, het openingsdoelpunt in de mand kon leggen. Hierbij ging de bezoekende doelman niet vrijuit.

20': 1-0

Net toen iedereen dacht dat de Ploeg van het Dorp met deze voorsprong kon gaan rusten, kwamen de bezoekers na een mooie aanval langszij.

32': 1-1

Op slag van rust kwam FC Ramskapelle bijna opnieuw op voorsprong, maar nu was de bezoekende doelman wél bij de pinken, en kon hij met een briljante redding de bal uit zijn doel ranselen.

Na rust werd FC Ramskapelle op eigen helft gedrukt, en had het alle moeite van de wereld om de bal uit te verdedigen. Heel af en toe kon het toch eens uitbreken, en op één van die spelmomenten kon Arne van op afstand toch scoren: een bezoekende verdediger deed de bal afwijken, en de bal ging over de doelman binnen.

47': 2-1

Onmiddellijk daarna werd het ei zo na 3-1, maar Geert vergat de bal, die eerst de lat trof, in de rebound binnen te trappen.

Moment voor de ploeg van Houthandel Tavernier om zelf resoluut in de aanval te trekken. Opnieuw moest FC Ramskapelle alle hens aan dek roepen. Dit resulteerde bijna onmiddellijk in een doelpunt, maar de scheidsrechter had - vermoedelijk terecht - buitenspel gefloten.

Door de aanvalslust van de bezoekers, kreeg FC Ramskapelle ruimte om te counteren. En dat deed ze met alle graagte. Bjorn lanceerde Sylvain, die mooi Razvan bereikte, die er op zijn beurt op een diefje 3-1 van maakte.

65': 3-1

De bezoekers moesten nog helemaal door de zure appel bijten, toen Geert in de allerlaatste minuut op vrijschop de bal over de muur kon lepelen.

70': 4-1

Een eindscore die een gemakkelijke overwinning laat vermoeden, maar niets was minder waar.

FC Ramskapelle speelde met dit elftal: Michel, Peter, Kim, Bjorn, Debacker, Arne, Geert, Greg, Andrei, Sylvain, Razvan

Volgende zondag, op 7 december, wordt de laatste wedstrijd van het kalenderjaar gespeeld, op het veld van en tegen het tweede gerangschikte en kandidaat-kampioen Gistel.

Afspraak om 8.00 uur aan de Lanterfanter.