Pagina's

maandag 17 november 2014

Tweede overwinning is binnen

FC RAMSKAPELLE - Voegwerken Vandaele : 3-1

Zondag behaalde FCR een meer dan verdiende overwinning tegen een tegenstander, die in het verleden al betere wedstrijden speelde tegen FC Ramskapelle. Een overwinning die deugd deed, en de Ploeg van het Dorp wat meer ademruimte geeft in de klassering.

Toch begon de match niet bepaald hoopgevend voor de Ploeg van het Dorp. Na amper drie minuten werd een slecht weggewerkte bal van Peter door de bezoekers opgepikt, die simpel de score konden openen.

3': 0-1

Een slechtere start kun je moeilijk dromen, maar FC Ramskapelle liet de moed niet zakken, en nam zelf de match stevig in handen. Met succes, want tien minuten later stonden de bordjes al gelijk. Greg stuurde Sam in de diepte, en deze laatste kon de kans goed afwerken.

13': 1-1

Dit doelpunt gaf de Ploeg van het Dorp écht vleugels, en dit resulteerde in tal van pogingen, die evenwel geen succes kenden: bal op - over - naast de paal of de doelman. Maar in de jacht op een tweede doelpunt, kreeg het bijna het deksel op de neus, toen ook de bezoekers in de 35-ste minuut een bal tegen de bal mikten.
Beide ploegen gingen evenwel met een gelijkspel de rust in.

Na de koffie kregen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld: een sterk aandringend FC Ramskapelle, en een tegenstander die nauwelijks vat kreeg op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 48-ste minuut in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg, toen Geert op hoekschop kon scoren.

48': 2-1

Geen tien minuten later ging de bezoekende doelman in de fout, en kon Razvan er gemakkelijk 3-1 van maken.

56': 3-1

Door de geruststellende voorsprong was er misschien wat concentratieverlies, want mits wat meer zelfbeheersing had de score nog hoger kunnen oplopen.

Niettemin een mooie overwinning voor de oranjehemden, en deze driepunter zorgt ervoor dat FC Ramskapelle nu 8 punten telt in de rangschikking.

De match van volgende week wordt hiermee super interessant, want tegenstander wordt dan OS Beert, dat zopas ook een eerste overwinning binnenhaalde. Een zespuntenmatch, met andere woorden.