Voor het eerst kon de Ploeg van het Dorp over een voltallige bezetting van 14 spelers beschikken (met onder andere de wederoptredende en aan de conditie werkende Sylvain).
Was dit de oorzaak ? Of was het - zoals Luc Mattelin lachend opmerkt - de afwezigheid van bestuurslid Patrick, die de ploeg een extra-boost gaf ?

Feit is dat de eerste overwinning met glans binnengehaald werd.
Hoe de score tot stand kwam, leest u in het wedstrijdverslag van Luc Mattelin.

FC Ramskapelle begon het best aan de wedstrijd en kon na tien minuten ei zo na de score openen. Maarten kon Sylvain met een dieptepass bereiken. Deze laatste vond Sam voor doel, maar zijn kopbal ging via de bezoekende doelman naast. De mannen van het Vliegplein waren verwittigd.

Uitgesteld is niet verloren. Op de 22ste minuut mocht FCR voor het eerst juichen. Sylvain werd foutief gestopt, en via de daaropvolgende vrijschop ging de bal van Geert over de muur binnen: 1-0

Op het halfuur recupereerde Greg de bal, en vond Sylvain, die op zijn beurt Sam bediende. Die maakte er 2-0 van.

De euforie maakte eventjes plaats voor twijfel, toen de bezoekers net voor rust bijna de aansluitingstreffer lukte. FCR mocht zich gelukkig achten dat de bal tegen het doelhout terechtkwam.

Ruststand: 2-0

Met veertien spelers op het wedstrijdblad, kon FC Ramskapelle zich na de pauze drie vervangingen veroorloven.

De eerste kans van die tweede helft kwam op naam van de bezoekers. Nu was het doelman Arne die de aansluitingstreffer kon verhinderen.

Gevolgd door twee kansen voor FCR, via Razvan en Sylvain, en onmiddellijk daarna twee kansen voor Vliegplein, maar hun twee pogingen op doel gingen net voorlangs.

Een kwartier voor het eindsignaal duwde FC Ramskapelle het gaspedaal in. Na een slecht uittrappen door de bezoekende doelman, kon Maarten (55') de 3-0 tegen het net prikken.

Bij de bezoekers was de veer gebroken, en hiervan profiteerden de oranjehemden om de score verder uit te diepen:

57'   4-0 doelpunt Razvan (na voorzet Maarten)
60'   5-0 doelpunt Sylvain (strafschop)
67'   6-0 doelpunt Geert (na voorzet Razvan)

FC Ramskapelle speelde met Michiel, Bert, Peter, Kim, Bjorn, Geert Roosens, Debacker, Maarten, Greg, Arne, Razvan, Sylvain en Sam

Volgende match wordt op zondag 19 oktober gespeeld in Torhout, tegen Rozeveld.