Mooi statistiekje voor FC Ramskapelle

Lustige Pekkers - FC Ramskapelle : 0 - 3
21/04/2014

Voor FC Ramskapelle stond er zondag een mooi statistiekje op het menu. Mits winst op het veld van de Lustige Pekkers, zouden ze er dit seizoen in slagen om tegen alle ploegen uit de reeks minstens één punt binnen te halen. Daarom was Luc Mattelin niet weinig blij dat hij kon rekenen op een echt elftal - daarvoor zijn nog altijd elf spelers nodig - door de inbreng van depanneurs Timo en Kirsten.
En zo slaagde FC Ramskapelle in haar opzet, en mag het seizoen in één pennetrek als zeer goed bestempeld worden. Nu is de Ploeg van het Dorp als zeker van de derde plaats in de rangschikking. Iets waarvoor ze in het begin van het seizoen zeker hadden willen tekenen.

FC Ramskapelle startte zeer gretig aan de match. Al in de tweede minuut scoorde Razvan, maar de scheidsrechter zag een vermeende duwfout, en keurde het doelpunt af. Daarna was het echter de beurt aan de thuisploeg dat gedurende een tiental minuten wel veldoverwicht maar geen uitgespeelde kansen afdwong.
Het was echter FC Ramskapelle dat op het kwartier op voorsprong kwam, na een verre dieptepass van Maarten. Thuisdoelman D'Hert misrekende zich op deze fase, en een goedgevolgde Razvan kon simpel de 0-1 in de netten leggen.
Een goede repetitie voor de 0-2, dacht men bij FC Ramskapelle. Want die werd op de 20-ste minuut op een identieke manier voorbereid en afgewerkt. Opnieuw Maarten met een dieptepass, opnieuw een misrekening van de thuisdoelman, en opnieuw Razvan die binnenlegde: 0-2
Tegen de rust aan zat Razvan dicht bij een onvervalste hattrick, maar nu ging zijn lobbal net naast.
Rust: 0-2
Met deze comfortabele situatie ging het na de rust wat moeizamer voor de oranjehemden. Toch kwamen er een tweetal mooie kansen, maar die werden niet verzilverd.
Integendeel, FC Ramskapelle werd wat teruggedrukt op de eigen speelhelft, nadat de Lustige Pekkers twee vervangingen hadden doorgevoerd. Zo kwam FC Ramskapelle zeer goed weg toen de Pekkers de paal troffen, en de bal pardoes terug in de handen van doelman Michael belandde. De goed meevoetballende Michael kon enkele keer zeer goed tussenbeide komen, en was een belangrijke pion om de aansluitingstreffer te vermijden.
Tot FC Ramskapelle het op het uur welletjes vond, en de score tot een geruststellende 0-3 kon uitdiepen. Met opnieuw dezelfde auteurs in een glansrol. Maarten lanceerde nog maar eens Razvan, en die klopte zijn vriend D'Hert voor een derde maal.
0-3 en wedstrijd gespeeld, heet dat !
Een méér dan verdiende overwinning na een collectief sterke prestatie van het hele team, en met bij momenten aantrekkelijk combinatievoetbal.

Volgende zondag, 4 mei, wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen De Kegel. Aftrap om 9.30u. Er mag uitzonderlijk gespeeld worden op het kunstgras van KSV Nieuwpoort. Supporters, allen daarheen !