dinsdag 22 april 2014

Eindeseizoenswedstrijd om vlug te vergeten

FC De Hoek - FC Ramskapelle : 1 - 0
21/04/2014

Met nog maar een paar matchen meer te gaan, en in de wetenschap dat je ploeg niet meer kan zakken of stijgen, is de verleiding groot om niet met volle motivatie te spelen. En zo leek het er op in de uitmatch tegen FC De Hoek. Al moet gezegd dat de thuisploeg het al niet veel beter deed, en dus met een gelukje met de kleinste score kon winnen.

Vorige week werd tot in de laatste minuut met een groot strijdershart gestreden, omdat de Ploeg van het Dorp met 9 man niet wou onderdoen tegen de tweede uit de rangschikking. Nu was die motivatie er niet, en werd de match aan een wandeltempo afgewerkt.

In de eerste helft telde Luc Mattelin welgeteld één uitgespeelde kans voor zijn ploeg. Een kopbal van Sam ging rakelings langs na een gevaarlijk opzetten op corner. De thuisploeg bakte er al helemaal (bijna) niets van.
Logische 0-0 ruststand.
De tweede helft had niet veel meer om het lijf, maar toch viel er een doelpunt uit de lucht. In de 48ste minuut kon de snelle thuisspits doorgaan, en scoren: 1-0
Laat dit nu net het moment of de motivatie zijn waardoor FC Ramskapelle plotseling weer aan voetballen dacht. En zelfs voor een drietal gevaarlijke standjes aan het doel zorgde. Te beginnen met een voorzet van Debacker die voorlangs ging. Dan een kopbal van Sam tegen de lat op corner. En vervolgens een knal van Bart die net boven het doel ging.
Maar zo vlug als het gekomen was, zo vlug verdween weer het heilige vuur. En in de laatste tien minuten deemsterde de match helemaal naar zijn einde. Het werd dan ook een tweede opeenvolgende nederlaag van FC Ramskapelle, met de kleinste 1-0 cijfers.
Om zo vlug mogelijk te vergeten, meldt de verslaggever.
Misschien wordt het volgende zondag allemaal weer beter, want dan trekt de Ploeg van het Dorp naar de Schorre om er de Lustige Pekkers partij te geven. Aftrap om 10u30. Afspraak in de Lanterfanter om 09u00
Pittig detail: De Lustige Pekkers is op dit seizoen de enige ploeg tegen wie Ramskapelle nog geen punten gehaald heeft. Daar moet een motivatie in te vinden zijn !