vrijdag 7 maart 2014

Nederlaag na spektakelrijke eerste helft

FC Ramskapelle - Ettelgem 78 : 2 - 3
02/03/2014

Een maand lang werd er niet gevoetbald, na een lange regenstop, maar op deze eerste zondag van maart stond een gemotiveerde Ploeg van het Dorp klaar om de mannen van Ettelgem 78 te bekampen. Een match waarin na één helft spelen het eindresultaat op het bord stond. Hoe de oranjehemden een 2-1 voorsprong nog volledig uit handen gaven,
leest u in het matchverslag van Luc Mattelin.

Het spelniveau van FC Ramskapelle was niet bepaald denderend, maar toch beleefden de toeschouwers en de supporters een spektakelrijke eerste 20 minuten. Niet in het minst omdat ook de bezoekende ploeg zich niet liet pramen om mee te voetballen.

Zij waren het die na 8 minuten de score openden. 0-1 na een mooie collectieve aanval.

Hiermee werden de oranjehemden uit Ramskapelle wakker geschud, en in geen tijd maakten ze de achterstand ongedaan, en kwamen ze zelfs op voorsprong. Tweemaal was Geert de afwerker van dienst: 1-1 (11') op vrijschop en 2-1 (15') met een strak schot via de onderkant van de lat.

Maar nu was het de ploeg uit Ettelgem die het kunststukje overdeed. In amper drie minuten waren zij het nu die een achterstand konden ombuigen in een voorsprong: 2-2 (18') op hoekschop en 2-3 (20'). U leest het goed: maar liefst vijf doelpunten in de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

Ook meteen de eindstand, want zowel in de rest van de eerste helft, als in de volledige tweede helft bleven waren de doelpogingen schaars. Exact twee keer kon FC Ramskapelle na de rust dreigen: eerst met een plaatsbal van Razvan, die door de bezoekende doelman over de lat kon getipt worden, en een schot van Maarten die de bovenkant van de kruising raakte.

De bezoekers hadden evenveel kansen, en scoorden evenmin, omdat FCR-doelman Michael zeer attent stond te keepen.

Ruststand = Eindstand = 2-3.

Volgende zondag 9 maart hoopt FCR het thuisvoordeel nu wél in haar voordeel te benutten. Tegenstander van dienst heet FC Tijl.