FC Ramskapelle - Gerstenhof: 4 - 1
02/02/2014

Een week geleden werd de match tegen Den Hoek afgelast, en dan denk je dat onze mannen van FCR honger hadden naar voetbal. Anders dan de uitslag doet vermoeden, werd een blammage vermeden. Het verslag van Luc Mattelin geeft u meer uitleg tekst en uitleg.

Lees verder

De bezoekers van Gerstenhof kwamen met amper acht spelers opdagen, maar besloten om toch de aftrap te nemen. Tot ieders stomme verbazing slaagde deze noodploeg erin om in de derde minuut de score te openen.

0-1 na een voorzetschot dat via de binnenkant van de paal in doel belandde.

De aanwezigen hadden nog maar pas het ongeloof uit de ogen gewreven, toen Gerstenhof even later bijna op een 0-2 voorsprong kwam. Een geluk voor de 'Ploeg van het Dorp' dat hun schot net naast de paal buiten ging.
En bij FC Ramskapelle ? Huilen met de pet op in de eerste helft. Een georganiseerde aanval aan elkaar breien leek niet te lukken. Naar het einde van de eerste speelhelft kwam er dan toch enig gevaar: kansen via Razvan,twee maal via een kopbal van Sam, en via Sylvain. Ofwel zorgde de bezoekende doelman voor een redding, ofwel werd de bal van de lijn gered. Goed nieuws was dat deze kansen de hoop deden heropleven.

Rust: 0-1

Was het ten gevolge van een kleine donderpreek ? Werden de oranjehemden geholpen door het windvoordeel ? Kregen de bezoekers het met hun acht spelers fysiek lastig ? Zeker is dat FC Ramskapelle  na de koffie beter voetbal liet zien. Na vijf minuten spelen en druk zetten werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Eerst was er in de 38-ste minuut een door Razvan omgezette strafschop, na een handspel van de bezoekers. Twee minuten later kon Sylvain profiteren van een misstap in de bezoekende verdediging.

2-1, en een zucht van opluchting bij spelers en supporters.

FCR probeerde op zijn elan door te gaan, en kreeg nog meer mogelijkheden. Die werden echter slordig uitgespeeld of strandden op de vuisten van de bezoekende doelman.
Het was wachten op de 3-1, en die kwam er in de 52ste minuut via Sam, op voorzet van Maarten. Op het uur werd het zelfs 4-1 via een afgeweken bal van Greg.

Grote ontgoocheling en protest bij de bezoekers die bij deze fase overtuigd waren dat de scheidsrechter het spel had stil gelegd voor de verzorging van een geblesseerde speler. Het protest bleef aanhouden. Onmiddellijk nadat Gerstenhof had afgetrapt, besloot de ploeg de wedstrijd vroegtijdig te staken. De 4-1 die op dat moment op de bordjes stond, kan hierdoor nog wijzigen in een 5-0 forfaitscore.

Mooi resultaat na een match die een rampzalige start kende. Volgende zondag - 09/02/14 - wordt er om 10.30u gespeeld in De Schorre, waar de Lustige Pekkers de tegenstander is.