woensdag 20 november 2013

FC Ramskapelle sneuvelt op het veld van eer

Sportiva  -  FC Ramskapelle : 2-1
17/11/2013

Prachtige prestatie van FCR tegen de leider Sportiva, maar dat leverde jammer genoeg geen enkel punt op. Niet het overwicht van de tegenstander zorgde voor dit puntenverlies, maar wel enkele foutieve beslissingen van de scheidsrechter. Geen gemakkelijke job, scheidsrechter zijn, maar zondag was het echt niet goed.

Lees verder

Ondanks het late aanvangsuur, geraakte FC Ramskapelle toch aan een volledig elftal. Het moest wel Sam, Roosens, Geert, Floris en Kim missen.

De thuisploeg trok meteen naar voor, en eiste in de eerste tien minuten van de match het veldoverwicht op. Dit leverde echter weinig kansen op. FC Ramskapelle kwam beter in de match, en herstelde het evenwicht. De match ging op en neer, met aan weerszijden enkele halve kansen. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een brilscore: 0-0

Al het spektakel zat vervat in de tweede helft, al begon die zeer slecht voor FCR. Na amper 3 minuten (38') stond het 1-0 voor de thuisploeg, na een mooie aanval via de flanken. Een thuisspeler rondde knap af.

FCR liet de moed niet zakken, en op de 45ste minuut stond het alweer gelijk: 1-1. Debacker kon Razvan aanspelen met een diepe bal, en die klopte de thuisdoelman met een bal in de lange hoek. Nu was het al FC Ramskapelle dat de klok sloeg. Even later stuitte Razvan op de thuisdoelman, die de kans in hoekschop kon verwerken. Bij deze hoekschop moest de doelman opnieuw in actie komen, om de bal uit de winkelhaak te halen.

Maar ook de goalie Michael van FC Ramskapelle moest in actie komen. Zo moest hij een bal van dichtbij uit zijn doel ranselen.

Sportiva had even later het geluk (en de scheidsrechter) mee, toen het een paar keer een rode kaart onthouden werd. Eerst zag de scheidsrechter een duidelijk natrappen op Debacker niet, en even later werd een flagrant handspel maar met geel bestraft, toen een FC Ramskapellespeler alleen op weg was naar het doel.

Het werd helemaal te gek in de voorlaatste minuut: de thuisploeg bracht de bal voor doel. De doelman van FC Ramskapelle kon de bal niet klemmen, doordat hij foutief werd aangevallen. Maar ook nu liet de ref begaan, en maakte Sportiva er in deze fase 2-1 van.

Na zoveel voetbalonrecht, gingen de poppen dan ook aan het dansen, bij spelers en afgevaardigde, maar gelukkig bleef alles bij verbaal geweld. Echt jammer dat een match op zo'n manier moest eindigen. Een match waarbij er eigenlijk geen verliezers mochten zijn.

We onthouden dat de oranjehemden een zeer sterke partij gespeeld hebben. Wie weet doen ze dat op zondag 24 november opnieuw, op eigen veld, om 9.30u, tegen Gistel. Als het maar niet begint te sneeuwen ...