Pagina's

zaterdag 20 oktober 2012

Houthandel Tavernier - FC Ramskapelle: 0-3

In het vorige verslag eindigde Luc zijn betoog met de vrees dat hij voor de match in De Haan niet aan een volwaardig elftal zou geraken. Maar misschien kon hij wel een wit konijn uit zijn hoed toveren, verklapte hij er onmiddellijk bij. Wel, twee waarheden op een rij: amper tien spelers stonden op het veld bij het beginsignaal, en dat wit konijn was er ook. Bianca heet het, en ze stond als vrouw stevig haar mannetje. Ze gaf niet alleen enkele mooie assists, maar scoorde ook !
Door logistieke problemen bij de thuisploeg, werd de match tien minuten later op gang gefloten, en dat vonden de Ramkapellenaren echt niet erg. Want er moest nog even gewacht worden op de elfde man ...
De eerste tien minuten was het wat zoeken naar het goede ritme en het goede voetbal, maar bij de eerste dreiging kon FCR scoren. Een hoekschop van Maarten kwam in de voeten van Bianca , die de bal opnieuw tot bij Maarten bracht. Die trok de bal voor, en Sylvain bedankte: 0-1.
Even later verdubbelde Bianca bijna de score, maar haar ferm schot ging niet in doel.
De rest van de eerste helft kabbelde rustig verder, zonder uitgesproken kansen. Net voor de pauze was het echter opnieuw FCR dat naar doel trok. Pieter miste.

De koffie had zijn effect niet gemist. Bianca kon, na aandringen, de bal veroveren, voortrekken naar Razvan, die er 0-2 van maakte. De thuisploeg had een duwfout van de FCR-vrouw gezien, maar de ref liet zich niet van zijn stuk brengen. Door blijvend protest van de Tavernier-kapitein, werd deze laatste met twee gele kaarten bestraft. Twee maal geel is rood, en de thuisploeg met een man minder. FC Ramskapelle met een numeriek overwicht, en dus op rozen, al moest Timo een paar minuten later met een parade uitpakken om de tegenstrever het scoren te verhinderen.
Tijd om dat zelf eens te proberen, dacht Bianca op de 50-ste minuut. De voorzet van Razvan, kwam via Sylvain in de voeten van Bianca, die er 0-3 van maakte. Een actie van drie spelers die elk een doelpunt scoorden.
Nadien kwamen er nog kansen, die wegens de comfortabele voorsprong, niet altijd even zorgvuldig uitgespeeld werden. De thuisploeg had in tegendeel nog bijna een doelpunt aan de voet, maar Timo deed waarvoor hij gekomen was: de bal redden.
FC Ramskapelle staat na deze match op een onverwachte tweede plaats, maar Luc predikt voorzichtigheid. In deze reeks kan iedereen tegen iedereen winnen. Zondag kan FCR dit thuis tegen Voegwerken Vandaele doen, dat vorig jaar het zwarte beest was, toen het de oranjehemden twee zware nederlagen toediende.